STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

11 Feb

En bra start och ett bra slut


Datum: 2011-02-11 11:43 Kommentarer: 0 st

I förra måndagens utgåva av veckobrevet Klart! skrev jag om att tänka till och skapa sin egen “veckonorm”, det vill säga hur man vill lägga upp sin veckorytm med möten, fokuserat arbete ensam och så vidare.

Jag är alltid nyfiken på att höra hur andra gör och några dagar senare fick jag ett mail från en av mina läsare. Hon skriver:

“Här är mina tips:
Måndagar börjar vi alltid med ett internt veckomöte på avdelningen. I anslutning till detta, har jag lagt in en stående Outlook-bokning som består av en halvtimma för genomgång och uppdatering av veckans att-göra-uppgifter - som jag självklart har i EN ENDA att-göra-lista i Outlook.Fredagar jobbar jag halvdagar, som jag försöker hålla mötesfria för att kunna jobba på distans hemifrån. Även på fredagar har jag lagt in en stående Outlook-bokning på en halvtimma för att rensa mejl och att-göra-uppgifter.På detta sätt börjar jag arbetsveckan med att få koll på vad som ligger framför mig och avslutar veckan med att rensa och få ordning på mejl, uppgifter och tankar. På så vis kan jag (oftast) med gott samvete koppla av från ett stimulerande men krävande jobb när helgen kommer.”

Utmärkt, tycker jag, hur hon bokat in en bra start och en bra avslutning på veckan. Fint också att de fasta tiderna är så korta som en halvtimma, så det ändå finns mycket disponibel tid kvar.

Hur lägger du upp din vecka?

Välkommen att kommentera nedan!

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.