STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

30 Mar

Du vann!


Datum: 2011-03-30 16:22 Kommentarer: 0 st

När tog du ut segern senast? När kände du dig aktivt mycket nöjd med dig själv, på riktigt? När såg du senast tillbaka på vad du åstadkommit och kände dig stolt?

Vi jobbar hårt i vardagen för att ro projektet i hamn, för att expandera verksamheten, för att skaffa oss det jobb vi vill, för att ha den vardag vi önskar.

Vår erfarenhet säger oss att vi ökar chanserna att lyckas om vi jobbar systematiskt och med god struktur i arbetet. Ibland känns det enkelt och ibland anstränger vi oss hårt. Men, intensivt arbete har sin tid och vila har sin tid. Du kommer att orka ända fram om du då och då stannar upp, begrundar vad du lyckats med och känner dig nöjd med dig själv.
För, vad är väl våra strukturförbättringsansträngningar värda om vi aldrig får njuta frukterna av dem? Intet.

Din närmaste vän

I skrivande stund är vi i början av våren och för många är det snart dags för sommarens semester – ett naturligt avbrott då du kan se tillbaka med förnöjsamhet på vad du åstadkommit.
Du är ju din närmaste vän, som du alltid är med. Visst vill du väl vara med en vän som ömsom sporrar dig när du behöver lägga på ett extra kol, ömsom slappnar av tillsammans med dig när det är lugnare? Vem vill umgås med någon som aldrig är nöjd, utan som hela tiden vill ha mer och vill vidare?

Gör så här

  1. Tänk tillbaka på hur du arbetade för ett halvt år sedan. Vad gör du idag som du inte gjorde då? Vad finns idag som inte fanns då? Vad är klart idag som inte var påbörjat då? Vad är självklart för dig idag som du inte hade en aning om då?
  2. Lägg märke till de saker du har gjort för att förändra din jobbvardag, t ex när det gäller struktur. Ser du att du har haft det på ett visst sätt, fått en idé, gjort något konkret och nu är det på ett annat sätt? Visst är det fantastiskt - du kan med enkla medel påverka hur du har det i vardagen!
  3. Njut av att det är bättre nu. Är det mycket som inte är bättre, njut av de saker, om än enstaka, som faktiskt är bättre nu.
  4. Känn dig stolt över dig själv. Se hur kapabel du är. Var riktigt nöjd med dig själv. Ge dig en klapp på axeln. Visst, köp en flaska champagne, beställ tid för en SPA- behandling eller gör något annat för att belöna dig. Men, det som ändå räcker längst och som lever kvar också den dag då du utsätts för tuffa utmaningar är att njuta av vad du åstadkommit, att du gått i mål, att du vann det här loppet, att du är nöjd och stolt.

Överkurs

Kanhända tar du idag din tillvaro för självklar och att “det bara är som det är” och att du inte kan göra så mycket åt den. Nu när du så tydligt uppmärksammat hur handlingskraftig du är, föreställ dig vilka förändringar du skulle vilja åstadkomma härnäst, när du vilat klart (kanske i höst, efter semestern).

”Är vi inte framme snart?”

Om du ser till att ta hem segern då och då, kommer du att få lättare och lättare att göra förändringar till det bättre. Det blir till en kul sport som du är bra på. Du kommer också att känna en större förnöjsamhet eftersom du med jämna mellanrum “kommer fram” istället för att bara vara på väg hela tiden, vidare, vidare. Du får absolut ta dig vidare, jag är den förste att vilja det, men stannar du upp och njuter en halvdag är ingen tid förlorad.

Hur gör du?

Hur gör du för att uppmärksamma dina framgångar för dig själv?

Välkommen att kommentera nedan.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.