STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

13 Nov

Drömmer struktörer om cykelbud?


Datum: 2009-11-13 14:16 Kommentarer: 0 st

Ja, ibland drömmer jag faktiskt om att någon gång sadla om (!) och bli cykelbud.

Det är verkligen något attraktivt med cykelbudsyrket. Alltså, att få ett uppdrag, utföra det fort och sedan är det helt klart. Ett eller ett par eller några uppdrag i stöten, genomför dem, sedan är det färdigt. Hämta något här, lämna det där. Klart!

Det är det där med att snabbt utföra konkreta, avgränsade uppgifter som är så lockande. De gör det så tydligt för mig att jag får något gjort. Det är nog därför jag är så förtjust i att-göra-listan. Plocka något, gör, bocka av det.

I synnerhet små, korta saker som går väldigt fort att göra. Det är nästan som att äta godis. Ta en, gör den, ta en till, gör den, ta ytterligare en, gör den.

Jag kan finna sådan njutning i att sitta på kontoret, lyssna på musik och slutföra uppgift efter uppgift i ett skönt flöde.

Tack, kära lista.

P S Den musik jag helst jobbar till just nu är antingen Michael Nymans skruvade barockpastisch till filmmusik för Peter Greenaways “Tecknarens kontrakt”, eller MGMTs suggestiva “Electric feel”, som ej är av denna världen.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.