"Ät aldrig mangon hel" på Connect Västs… | David Stiernholm

Sidhuvud

Strukturbloggen


Föregående artikel

Nästa artikel

13 nov.

"Ät aldrig mangon hel" på Connect Västs frukostseminarium


Datum: 2009-11-13 10:36

Igår torsdag hade jag förmånen att tala på Connect Västs återkommande frukostseminarium i magnifika Taube-salen på Elite Park Avenue Hotel här i Göteborg.

Dryga 60 entreprenörer, styrelseproffs, investerare, revisorer, VDar, forskare m fl fick sig till livs fyra tumregler för att etablera och bibehålla god personlig struktur.

När det gäller struktur, finns det en uppsjö av mjukvaror, kalendrar och manicker som ska hjälpa oss bli effektivare i vardagen. Men, jag upplever att det många gånger mest handlar om våra förhållningssätt och vad vi har för metod när vi använder dessa hjälpmedel, snarare än verktygen i sig. Därför är just tumregler så värdefulla, eftersom de är lätta att bära med sig och kan tillämpas på alla verktyg, oavsett om man trivs bäst med datorn eller med penna och papper.

Mot slutet av föreläsningen initierade moderatorn Ulf Gustavsson tre minuters intensivt erfarenhetsutbyte deltagarna sinsemellan vid de åtta runda borden, om deras bästa knep när det gäller personlig effektivitet.

Ett axplock av det som kom fram var:

  • “Cc:a mail så lite som möjligt.”
  • “Släng, släng, släng!”
  • “Har du mycket att göra, sätt upp en lista med de 100 viktigaste uppgifterna. Skär bort 95 av dem och fokusera på att slutföra de fem absolut viktigaste.”
  • “Som ett alternativ till att sortera mail i olika mappar, kategorisera dem med färger.”
  • “Väljer du samma strukturverktyg som dina kollegor, blir delegeringar och uppföljningar så mycket smidigare.”

För dig som inte var där i går morse; här är ett kort klipp (förvisso från udda vinkel, men ändå):

Connect Väst arrangerar många fina seminarier med spännande ämnen, så jag rekommenderar dig verkligen att ta en titt på deras kalendarium.

Min föreläsning “Ät aldrig mangon hel” finns att köpa som ljudbok här.

Läs tidigare inlägg om föreläsningen på Plyhmblog.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.