STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

02 Sep

Den som vet vart den vill, vet vad som är rätt


Datum: 2009-09-02 19:07 Kommentarer: 4 st

“Vision” är ett begrepp som är vanligt förekommande i företagandesammanhang. Men, jag upplever ofta att visionen som verktyg inte nyttjas till sin fulla potential.

Visionen, precis som de andra delarna av ledningsprocessen, är ett kraftfullt verktyg som kan spela en avgörande roll för verksamheten, till och med dagligen.

Ditåt

Som jag ser det, beskriver visionen den tänkta, framtida situation vi vill uppnå i företaget. Visionen ska få mig som medarbetare att ryckas med, att vilja ägna minst 40 h per vecka i x år för att komma till den här situationen. Så, visionen ska framkalla någon grad av hänryckning, en spänning, iver, en skön magkänsla hos mig. Jag tror att ju fler sinnen visionen appellerar till, desto effektivare är den i att inspirera mig.

Rätt sak nu

Och, förutom att motivera oss, hjälper oss visionen att i varje läge avgöra vad som är rätt sak att prioritera just nu. Det finns ingen objektiv sanning om vad som är rätt sak att göra, utan det beror på vartåt vi siktar, vart vi vill.

Visionen har också som syfte att vara utgångspunkten när vi delar upp vägen till visionen i kortare och mer detaljerade delmål, och den är dessutom målet vi siktar på när vi skapar de strategier som ska ta oss från här till dit.

Den kan också vara ett riktmärke för hur vi ska agera i vissa situationer i vardagen. Alltså, vi kan fråga oss, “om jag antar att vi redan är i visionens situation, hur skulle vi agera gentemot den här kunden då?”

Den 2 september 2014

Så, beskriv den framtida situationen på flera olika sätt. När i framtiden inträffar den? Tre, fem, tio år? Olika tidshorisont passar i olika företag, beroende på var de är i sin livscykel.

Hur skulle det vara om du föreställer dig en specifik dag om fem år? Var är företaget verksamt? Vilka kunder har ni? Hur ser omvärlden på företaget? Hur stort är företaget? Vad har hänt på vägen? Hur känns det för medarbetarna att gå till jobbet just den här dagen? Vad präglar kulturen? Hur agerar ni mot era kunder? På vad ligger tyngdpunkten i verksamheten?

Ju mer livfullt vi beskriver visionen, desto lättare är det för andra att dela den och att känna sig attraherade av den.

Ser du klart?

I din verksamhet, ser du visionen klart för ögonen? Ska det bli spännande och intressant att jobba för att nå den de närmaste åren? Är det tydligt att ni kommer att nå visionen om ni uppfyller era målsättningar för året och för åren som kommer? Finns det några aspekter av visionen som ni inte mäter i vardagen i form av nyckeltal, men som ni skulle kunna stämma av bättre?

Vad betyder visionen för dig?

Hur tänker du själv kring visionens roll? Maila mig gärna på .(JavaScript must be enabled to view this email address) eller kommentera nedan. Dina erfarenheter är värdefulla för mig och för andra jag gärna delar med mig till.

Lyssna till den här artikeln.

Kommentera

Amanda

Amanda skriver:

#1 - 2009-10-22, 12:14

Hur kommer det sig att Visionen ibland ligger närmare ledningen än övriga medarbetare och att visionen ibland upplevs som något någon ovanifrån bestämt och som inte har med verkligheten i verksamheten att göra?
/Amanda

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2009-10-22, 14:22

Amanda,
Förmodligen för att det är just så den då har kommit till. Att formulera en vision tillsammans med några få, för att sedan “implementera” ut den till de många medarbetarna är svårare att lyckas väl med, än om de som ska dela visionen också är med i att måla upp den.

Den som är delaktig i processen har lättare att bära visionen i vardagen. Det är lättare gjort i en liten organisation, med få medarbetare, än i en större, med många medarbetare. Men, det går. Skam den som ger sig.

David

Amanda

Amanda skriver:

#3 - 2009-10-23, 09:49

Och vilka är framgångsfaktorerna? Den bästa kommunikationsplanen? Uppföljningssystemet? Visions kick-offer?
Ha det gott
/Amanda

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#4 - 2009-10-23, 13:32

Det beror på. Jag slår dig en signal, så talar vi närmare om det.

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.