Sidhuvud

Strukturbloggen


Föregående artikel

Nästa artikel

02 sep.

Bli en görare! (Och förbli en.)


Datum: 2010-09-02 18:27

I början av juni 2009 fick jag ett mail som väckte min nyfikenhet. Det var från föreläsaren, journalisten, musikern, författaren Navid Modiri.

Mailet inleddes:

“Jag har en regel som lyder: när du hört en persons namn tre gånger i goda ordalag ska du ta kontakt med personen och bjuda på en kaffe.”


Människor som underkastar sig positiva och lekfulla regler som denna intresserar mig starkt, så vi träffades, just över varsin kopp kaffe, och med det inleddes ett samarbete som för mig varit såväl spännande som utvecklande.

Jag fick först förmånen att arbeta med Navid i rekordförsöket “365 idéer på 3,65 timmar” i höstas, vilket mynnade ut i den fria idébanken Idépedia och tillsammans skapade vi inspirations- och kunskapsdelningseventet Sharea nu i maj (med goda andra medarbetare också, såklart).

Navid är fenomenal på att göra slag i saken och dessutom makalös på att få intrikata och tankeväckande idéer att göra slag i. En ordvändning blir ett nytt koncept och ett nytt ord blir en metod världen ännu ej skådat. Han inspirerar mig till att tidigare än annars släppa det mentala vridandet och vändandet och istället börja göra. Det mår jag (och min verksamhet) bra av.

Den som sätter igång många saker snabbt möts efter ett tag av utmaningen att hålla i luften och vidareutveckla det som satts igång. Det är lätt hänt att idéerna och projekten genererar så mycket arbete var för sig att det tillsammans blir närmast ohanterligt - såvida man inte arbetar strukturerat.

Det är där struktören kommer in.

I höst delar jag och Navid med oss av våra bästa knep och metoder för att komma till skott och för att klara av att hantera allt det du satt igång med.

I Lära för Livets regi gör vi en seminarieturné till Uppsala, Sundsvall, Stockholm och Göteborg.

Du som vill ha konkreta tips på hur du blir en görare och hur du gör för att mäkta med att förbli en görare, ta med dig dina kollegor och kom till halvdags-seminariet i din stad.

Mer info och anmälan hos Lära för Livet här.