STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

14 Dec

Åtta parkeringsplatser för dina idéer


Datum: 2011-12-14 11:00 Kommentarer: 0 st

Då och då får du idéer. De är fantastiska, geniala, spännande idéer och ibland riktiga snilleblixtar.

Har du tur, passar de precis in bland det som är viktigast att jobba med just nu. Men, många gånger är det saker du inte kan hugga tag i nu direkt, eftersom du har så mycket annat att göra som måste prioriteras.

Om ett tag kanske det är möjligt, om ett halvår. Nu är inte kunderna redo, men ge dem två år så kan det hända att läget är rätt.

Det är lätt hänt att idén försvinner och rinner ut i sanden om du bara tänker “OK, men inte nu” och lägger den i bakhuvudet.

I tryggt förvar

Därför behöver du parkera dem på ett säkert ställe så du kan hitta just den där perfekta idén när den stora möjligheten uppenbarar sig.

Men, var ska du parkera dem? Här kommer åtta parkeringsplatser för dina idéer.

  1. Skaffa dig en idé-lista, där du skriver upp geniala, idag ej genomförbara idéer. Känn inga krav att definiera några första steg på de här idéerna bara för sakens skull, utan låt de stå här till rätt tillfälle infaller.
  2. Skriv upp idén på en lapp och lägg den i din idé-hängmapp, som du bläddrar igenom då och då för att se om du skulle kunna förverkliga någon av dem just nu.
  3. Gör en mindmap i datorn eller på papper, där varje idé får sin egen gren. Då kan du utveckla idéerna med nya grenar och detaljer närhelst andan faller på.
  4. Köp en liten, svart anteckningsbok för idéer, som du alltid kan bära med dig. Då går det fort att parkera idén var du än är och har du inget att göra i väntan på flyget, vad kan väl vara mer inspirerande förströelselektyr?
  5. Ställ en idé-burk på ditt skrivbord, ur vilken du drar en spännande idé när du känner för det.
  6. Sätt upp en idé-tvättlina på ditt kontor, där du hänger upp de goda idéerna för inspiration och allmän beskådan; alltid är det någon som nappar på den och hjälper dig förverkliga den.
  7. Posta idéer du inte själv kommer att förverkliga på Idépedia, den fria idébanken, så är det möjligt att någon annan sätter dem i verket istället.
  8. Gör som Duarte Design. Sätt upp en idéwhiteboard i ett gemensamt utrymme på företaget där du “postar” idéer för någon annan att kommentera och vidareutveckla.

Låt inte idéerna gå till spillo

Om du har ett snabbt och lättarbetat sätt att parkera idéer du inte kan göra nu, kommer du att ta vara på de fantastiska idéer du får i större utsträckning än annars. Du bygger successivt en värdefull bank av embryon till nya verksamheter, nya tjänster, nya produkter, nya möjligheter för dig och den verksamhet du arbetar i.

Även om idén inte är genomförbar nu, kan allt falla på plats när du på ett mingel träffar en person som drömmer om att bli av med det problem din idé skulle lösa. Då vet du precis var du ska leta.

Hur gör du?

Var gör du av de idéer du inte väljer att genomföra nu, så de inte går till spillo? Hur gör du för att sätta dem i verket när det är dags? Lämna en kommentar och berätta! Den enda dåliga idén är den som inte får springa till liv och gestaltas!

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.