STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

15 Dec

Aldrig mer en missad deadline!


Datum: 2010-12-15 09:48 Kommentarer: 0 st

Tenderar din kalender att fyllas av möten? Har du lätt för att boka in alltför många möten om dagarna och har du kanske också kollegor som “hjälper till” genom att kalla dig till möten på tider där de ser att du inte har något inbokat?

Resulterar detta i att du inte har tid över att göra allt annat som också måste bli gjort, utan du sitter uppe sena kvällar för att komma ikapp?

Boka att-göra-uppgift-tid

Reservera tid i kalendern också för de att-göra-uppgifter som verkligen måste ske innan en viss tid.

Annars får ju möten automatiskt högsta prioritet, eftersom andra och du själv bokar tid för dem; tid som till synes är ledig, men som egentligen bara är odefinierad. Men, boka inte upp all tillgänglig tid och pyttsa inte ut alla uppgifter från din att-göra-lista i kalendern, utan bara de som du verkligen måste få gjort inom en viss tid.

Gör så här

  1. I din veckogenomgång, d v s den stund i veckan då du går igenom vision, att-göra-lista, väntar-på-lista, pågående projekt et c, se över de att-göra-uppgifter som har deadline de närmaste två månaderna.
  2. Boka upp tid i kalendern för de som du verkligen behöver hålla deadlinen för.
  3. Om du är optimistiskt lagd, ta gärna i litet i överkant, d v s
    • avsätt 50% mer tid än du tror att du behöver, och
    • boka in tiden några dagar innan du egentligen tror att du behöver jobba på uppgiften.

Fokusera det akuta utan stress

Om du bokar upp tid så här, kan du jobba med alla de andra akuta uppgifterna nu idag, i trygg förvissning om att du kommer att ha tid att göra dem som förfaller om ett tag - i god tid innan de måste vara klara.

Hur gör du?

Hur gör du för att se till att du håller deadline utan att jobba över för mycket?

Kommentera nedan och dela med dig av din lyckosamma metod.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.