STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

22 Jan

Achille Castiglionis projektvägg


Datum: 2010-01-22 10:34 Kommentarer: 0 st

Att spara och lagra referensmaterial såsom mötesnoteringar, projektdokument, skisser, korrespondens, utskrifter och annat i pappersform så att de är lätta att hitta när man behöver dem, är en nyckelfaktor i en god struktur på jobbet.

Vill vi dessutom ha ett estetiskt tilltalande kontor samtidigt som materialet är lättillgängligt, är det en riktig utmaning (men en rolig sådan).

En som verkligen lyckades med detta är den framlidne italienske designern Achille Castiglioni (1918-2002). Han är upphovsman till bl a den här pallen och den här lampan.

I hans studio i Milano, samlade han materialet till alla de projekt han haft i projektmappar på hyllor över en hel vägg, från golv till tak. Varje projekt hade sin egen mapp och på mappens rygg var projektnumret angivet. Allt historiskt projektmaterial var hela tiden tillgängligt, lätt åtkomligt och lätt hittat; dessutom på ett i mitt tycke elegant sätt som harmonierade med resten av kontoret.

Här är en bild från Wallpapers marsnummer 2006.

Castiglionis studio finns bevarad som “Studio Museum Achille Castiglioni” i Milano. Öppet tisdagar till lördagar. Förbokning av besök rekommenderas.

Om du skulle ta fasta på Castiglionis sätt att lagra sitt referensmaterial, hur skulle du göra då?

Kommentera nedan.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.