STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

22 Oct

Tvärnita eller ta vara på tillfället?


Datum: 2009-10-22 09:33 Kommentarer: 0 st

Häromdagen var jag nere på Varbergs Kurort för att föreläsa för ett sjuttio-årigt företag. När man har hållit på så länge som sjuttio år, antar jag att man varit med om både det ena och det andra. Då finns det goda förutsättningar för att ha ett sunt perspektiv på vad som händer i vardagen. Det verkade det här företaget ha.

De berättade att de senaste fyra, fem åren har varit väldigt intensiva för dem, så intensiva att de inte hunnit stanna upp. Utan, det har varit full fart framåt. Som så många andra företag, har de det nu litet lugnare. Men, istället för att dra totalt i handbromsen och hålla krampaktigt andan i hopp om att lågkonjunkturen ska gå över, passar de på att göra något riktigt handlingskraftigt av situationen.

Min uppdragsgivare H sade:

“Vi gör oss beredda på att det snart tar fart och blir lika intensivt igen, så därför stannar vi nu upp och tittar på vad vi kan göra effektivare i organisationen. Då är vi än mer rustade när det sätter fart igen. För, det är vi säkra på att det gör.”

Den konstruktionsavdelning som jag talade för samlades alltså en dag på Varbergs Kurort för att genom grupparbeten ta fram möjliga effektiviseringar i vardagens arbete. Som avslutning bjöd de in mig för att dela med mig av konkreta tips för bättre struktur när man arbetar tillsammans.

Sedan var det spa.

Att dagligen få träffa kunder som denna är för mig verkligen en stor inspirationskälla.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.