STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

30 Oct

Tjugosjunde avsnittet av frågespalten "Strukthur?": Evernote


Datum: 2015-10-30 18:47 Kommentarer: 2 st

Evernote är en alltmer populär tjänst(/app/program) för att lagra och hantera allsköns information vi behöver ha tillhands lite varstans.

Men, hur ska man tänka när man sätter igång med det och ska bygga själva strukturen?

I säsongens andra avsnitt av frågespalten ”Strukthur?” berättar jag om hur du ska få ordning bland häften, anteckningsböcker, anteckningar och etiketter i Evernote och andra liknande verktyg.


Har du en strukturfråga till mig? Maila mig eller kommentera nedan!

Tidigare avsnitt finner du här.

Kommentera

Jonaz Vaneryd

Jonaz Vaneryd skriver:

#1 - 2015-11-02, 09:53

Tack för dina inspirerande Strukthur-videos och Klart!-veckobrev – de är verkligen inspirerande!

När det gäller Evernote så finns det väl faktiskt ytterligare en hierarkisk nivå i Evernote: notebook stacks (eller på svenska anteckningsbokssamlingar (puh!)).

Genom att använda stacks (borde kanske heta ”högar” på svenska), får man ytterligare en nivå i strukturen. (Eller i alla fall en visuell nivå, de är ett sätt att strukturera för egen del i sin egen Evernote – de delas inte, om man använder Evernote delat.

Mer om notebook stacks här:
https://help.evernote.com/hc/en-us/articles/208314158

Spännande att se hur andra använder Evernote; en del använder nästa bara taggar och samlar allt i ett fåtal anteckningsvböcker – andra undviker taggar som pesten och sorterar i en mängd olika anteckningböcker istället. Och så vi mitt emellan kanske. Undrar om det kan vara en (digital) generationsfråga; om pappers-/pärmanalogi eller söktermstänk passar en bättre?

Hälsningar
/jonaz

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#2 - 2015-11-02, 13:37

Tack för att du uppmärksammar mig på den ytterligare nivån, Jonaz! Det som på svenska tydligen heter “travar” (snyggt begrepp, förresten) hade gått mig alldeles förbi. Så, mycket riktigt, de utgör ytterligare en nivå vi kan använda.

Ja, det kanske är en digital-generationsfråga hur vi tar oss an ett verktyg som Evernote. Jag trivs med en kombination av hierarkisk struktur och tag:ar. Måhända har det att göra med att jag är sjuttiotalist. smile

Kul att du uppskattar mina veckobrev och videos, förresten.

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.