STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

18 Apr

Scanna genialt


Datum: 2012-04-18 18:06 Kommentarer: 7 st

I utgåva nummer 186 av mitt veckobrev Klart! skrev jag om några olika sätt att digitalisera mera i syfte att förenkla jobbvardagen än mer. Som vanligt bad jag mina läsare om deras tips på samma tema och det var flera som hörde av sig och rekommenderade appen Genius Scan, vilken var en nyhet för mig.

Genius Scan gör precis vad den heter, det vill säga scannar fysiska dokument med hjälp av telefonens kamera.

Var kommer då det geniala in, kan man fråga sig? Jo, efter att man tagit en bild på det man vill ha inscannat, listar appen själv ut vad som är objektet man vill ha scannat och vad som är bakgrund (som man inte vill ha med i scanningen). Med en orange ram ringas dokumentet in och vi kan hjälpa appen på traven genom att justera kanterna så vi får precis det vi vill ha.

Vi kan sedan spara det inscannade som jpeg eller pdf och skicka det, posta det eller publicera det till allehanda tjänster.

Jag installerade den direkt och sällar mig gladeligen till hyllningskören.

Genius Scan finner du här (för iPhone; gratis).

Genius Scan finns inte till Android. Känner du till någon motsvarighet?

Kommentera

Ulf W

Ulf W skriver:

#1 - 2012-04-18, 23:11

För Android skulle jag prova CamScanner: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intsig.camscanner

Finns i både gratis version med begränsningar och reklam och i betalversion för 30 SEK.

Günter Sand

Günter Sand skriver:

#2 - 2012-05-10, 11:26

Jag skulle vilja rekommendera Business Card Scanner för Android till de personer liksom jag ligger efter med att skriva in telefonnummer/namn och mailadresser in min adressbok, då jag fått ett visitkort av någon ny kontakt. Korten läggs oftast i en låda och så skall man knappa in adresserna någon annan gång.
Appen skannar visitkortet och den har OCR igenkänning vilket innebär att texten som skannas blir redigerbar. Blir någon uppgift fel så kan du ändra de inskannade uppgifterna.
Spara det inskannade och vips så ligger det i telefonens/ molnets adressbok. Aldrig mer knappa in manuellt. SMART

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#3 - 2012-05-22, 08:02

Ulf: Strålande. Tack!
Günter: Tack för det tipset. Ja, visst är det oerhört förenklande att snabbt kunna scanna in visitkortuppgifterna. I min iPhone använder jag den motsvarande appen BC Reader (http://itunes.apple.com/us/app/business-card-reader/id328175747?mt=8). En njutning varje gång.

/David

Günter Sand

Günter Sand skriver:

#4 - 2012-05-22, 08:26

Tänk vad skönt det är att vara bekväm ibland:-) Mer tid till annat med bra stuktur i arbetet.

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#5 - 2012-05-22, 08:27

Günter: Så sant, så sant. :D

Rikard Hjort

Rikard Hjort skriver:

#6 - 2012-06-02, 22:29

Jag har haft appen JotNot liggande bland mina fyra viktigaste appar i iPhonen länge nu. Den är i princip identisk, men långsammare. Däremot har den en grym stabiliseringsfunktion som inte tar bilden förrän man är stadig på handen. Mycket bra om man vill undvika att rycka till i fotoögonblicket så att text blir suddig, vilket jag märker är lätt hänt.

David Stiernholm

David Stiernholm skriver:

#7 - 2012-06-20, 21:02

Rikard: Tack för tipset! Det låter smart med stabiliseringsfunktionen. Synd om den är långsam, dock. Ska testa!

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.