STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

21 Mar

Kill your (former) darlings


Datum: 2018-03-21 20:24 Kommentarer: 0 st

När vi förbättrar vår struktur, skapar vi nya saker. Vi börjar använda en ny app istället för den vi brukat hittills, vi gör nya etiketter eller kategorier att sätta på att göra-uppgifterna i vår lista, vi skapar en ny mappstruktur att spara mail eller dokument i, vi ändrar en rutin och uppdaterar checklistan vi har som lathund för att komma ihåg hur den nya går till, vi lämnar en webbtjänst som fungerat hyfsat och går över till en ny som tycks fungera bättre.

Låt det nya ha den lägsta tröskeln
Från och med nu vill vi arbeta på ett annat sätt - ett sätt vi tror kommer att fungera bättre. Då gäller det att det nya sättet är det lättaste att välja när vardagen är som mest intensiv och risken är som störst att du ändå gör på det gamla sättet, av gammal vana.

Har du då det gamla kvar, är det lätt hänt att det distraherar dig bort från “den rätta vägen”. Dräp därför, eller åtminstone dölj, dina tidigare älsklingsverktyg som stött dig i ditt arbete, för nu är de passé: Avinstallera den gamla appen, ta bort de gamla kategorierna så att de inte längre går att välja, stuva undan den gamla mappstrukturen i en arkivmapp, ta ner den gamla checklistan och sätt upp den nya i dess ställe, ta bort genvägen till den gamla webbtjänsten och lägg istället dit en till den nya.

Själv har jag nyligen avpolletterat en rutin där jag med hjälp av några mappar, appen Hazel och den väna Automator-roboten i OS X distribuerat information automatiskt till ett par personer. Numera skickas samma data helt av sig självt via molntjänster, men de gamla scripten och mapparna låg kvar något längre än de behövt, men nu är det borta.

Gör så här
Vill du lättare lyckas bibehålla din förfinade struktur, gör så här nu:

  1. Fundera ett varv på vad du på den senaste tiden slutat använda för att du hittat (på) något nytt.

  2. Har du det kvar där det fanns förr, när det var det som gällde?

  3. Ta bort det, så att det inte ens finns “på kartan” när du ska göra ditt jobb från och med nu. Du kan kassera det helt eller bara dölja det, så att det finns men inte syns.

Lättare rätt
Om du stuvar undan det gamla anammar du lättare det nya. När du ska göra något, är det självklara valet att använda det nya (för det är det enda som syns). Då är chansen större att du får den effekt av strukturförfiningen som du önskat.

Hur gör du?
Vad har du nyss lämnat och skaffat eller börjat med istället när det gäller din struktur? Skriv gärna en kommentar och dela med dig. 

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.