STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

06 Nov

Idésuccé!


Datum: 2009-11-06 17:36 Kommentarer: 0 st

Det blev verkligen succé. Vi lyckades generera långt fler idéer än de 365 st vi hade som mål i experimentet “365 idéer på 3,65 timmar” nu i onsdags den 4 november på Entreprenörsdagen i Göteborg. Eldsjälen Navid Modiri hade tagit initiativet till denna happening för att lansera Idépedia.se, där Stiernholm Consulting har förmånen att vara medskapare.

Kreatörsgrupper, satellitgrupper, privatpersoner

Själv var jag idéledare för en av de tre kreatörsgrupperna som hade som uppgift att generera idéer. Grupperna bestod av kreatörer av allsköns olika slag: musiker, entreprenörer, konstnärer, arkitekter, designstudenter, företagare, forskare m m. Dessutom fanns det runt om i landet satellitgrupper, på företag, på högskolor och på Världskulturmuséet här i stan, som från sitt håll skickade in idéer under de korta timmarna mellan 12:30 och 16:09 då experimentet pågick. Till yttermera visso bidrog privatpersoner med idéer som e-postades, facebookades och twittrades in till Idépedia.

Hämta hem en idé

Därmed är då Idépedia sjösatt; en öppen, fri, idédatabas dit vem som helst kan posta sina idéer man inte hinner eller förmår förverkliga. Därifrån kan också vem som helst plocka idéer och sätta dem i verket. En del av oss får mer idéer än vi kan förverkliga. Andra av oss är otroligt skickliga på att få saker att hända och driva projekt i mål. Idépedia är till för bägge sorter.

Eftersom databasen är öppen och idéerna inte kan skyddas, är det fullt möjligt att flera sätter igång med att förverkliga samma idé, oberoende av varandra.

Bäst entreprenör vinner.

Läs mer

“The story of Idépedia” hos 365 saker du kan göra

Artikel i Göteborgs-Posten

Inslag i TV4 Nyheterna

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.