STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

24 Aug

Gör snabb röstnotering med RecUp


Datum: 2017-08-24 07:41 Kommentarer: 0 st

Briljanta idéer kommer när som helst - ofta när vi gör något helt annat än sitter still i lugn och ro och försöker komma på briljanta idéer. Vi kör bil, vi är ute på en löptur, vi står i en kö och - vips - blir det solklart hur vi ska formulera det där svåra mailet vi behövt få iväg ett tag eller vad vi ska göra härnäst i den där kundrelationen som kärvat på sistone eller vilken suverän tjänst vi ska utveckla härnäst (att vi inte kommit på det tidigare!).

Lätt fånget, et c
Men, idéer är flyktiga och har du, som jag, mer än en gång minnts att du hade en fantastisk idé som du inte kommer ihåg vad den var, behöver vi snabbt fånga idén så att den finns kvar och vi kan ta den vidare. I alla lägen är det inte så lätt att plocka upp datorn eller knappa in en anteckning i telefonen, så vad göra?

En knapptryckning eller två, bara
För inte så länge sedan hittade jag en app som löser detta på ett geschwint sätt.
När jag öppnar RecUp (för iOS, d v s iPhone; här är ett alternativ för Android) möts jag av en enda stor röd knapp mitt i skärmen (den går inte att missa). Jag trycker på knappen, spelar in idén jag vill fånga och trycker på knappen igen. Klart.

Efter den andra knapptryckningen laddar RecUp upp ljudfilen (i mp3-format) till den Dropbox-mapp jag en gång ställt in att filen ska till. Dropbox-mappen synkas till min dator i vanlig ordning, så nu är idén hemma.

Eftersom inspelningen görs med en tryckning på en enda oerhört stor knapp, kan vi stabilt och säkert fånga flyktiga idéer också i situationer där vi inte skulle kunna knappa hela fraser på telefonen.

Ta idén vidare automatiskt
Vill du försäkra dig om att idéljudfilen inte ligger och glöms bort i en avlägsen Dropbox-mapp, kan du låta automatiseringstjänsten Zapier skicka dig ett mail med länk till filen så att du blir uppmärksammad på att du fick en idé för en stund sedan. Eller, låt Zapier skapa en ny att göra-uppgift i Todoist (om du har din att göra-lista där) eller ett nytt kort i Trello, som innebär det första steget på genomförandet av din briljanta idé.

Gör så här
Om detta låter som något för dig - ladda hem DropVox och testa. I skrivande stund kostar den 2 dollar, vilket för mig är ett lågt pris för att slippa gå miste om utsökta idéer.

Gratisskatter
Om du på detta (eller för all del annat) sätt fångar idéer som du annars skulle glömt, får du en del jobb gjort helt utan ansträngning. Idéer kommer till oss helt gratis - plötsligt är de bara där - och nog är det skatter värda att samla så snabbt och lätt som möjligt.

Hur gör du?
Gör du på något annat sätt för att kvickt fånga idéer i flykten? Berätta i en kommentar. 

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.