STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

26 Oct

Fem saker eller fem minuter


Datum: 2011-10-26 12:00 Kommentarer: 0 st

Det finns otaliga knep för att hantera de stunder då vi har så mycket att göra att vi känner oss alldeles överväldigade.

Problemet kan yttra sig i att vi bläddrar upp och ner i listan över mail i mailboxen, klickandes litet här och litet där, utan att riktigt bestämma oss för vad vi ska hugga tag i.

Skrivbordet är alltför fullt av högar och lösa papper och vart vi än tittar, tänker vi “Just det ja, det där måste jag fixa.” och “Aj då, ligger det där kvar där ännu? Jag måste få iväg det idag.”.

Att knepen för att komma tillrätta med detta är så många, beror förmodligen på att fenomenet är så vanligt. Så, om det händer dig, behöver du inte känna dig ensam.

Här kommer ett knep till, som kanske tilltalar just dig.

Välj en av två vägar

När du har så mycket att göra att du inte vet var du ska börja, utan du hamnar i beslutlimbo - bestäm dig för endera av dessa två:
Antingen

  • Jobba i fem minuter med en sak

eller

  • Välj fem saker att göra klart

När du jobbat i fem minuter eller när du gjort de fem sakerna, ta en paus. Belöna dig själv på det sätt du föredrar och njut av att du kommit framåt.

… och igen

Upprepa till dess du återfinner din handlingskraft, så jobbet går av sig självt igen. På så vis delar du upp den stora mängden papper/mail/uppgifter i hanterbara steg, så det blir lättare att komma igång.

Hur gör du?

När det “bara är för mycket” och du inte vet var du ska börja, vad gör du då? Lämna en kommentar och berätta.


Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.