STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

31 May

Du behöver inte ett tomt skrivbord


Datum: 2012-05-31 00:00 Kommentarer: 0 st

Nästan dagligen talar jag mig varm för att börja varje dag med ett tomt skrivbord.Man kan lätt förledas att tro att skrivbordet måste fortsätta vara tomt resten av dagen om man ska få höga strukturpoäng (om det fanns några sådana att dela ut), men det är inte helt optimalt tänkt.Syftet med morgonens rena skrivbord är naturligtvis att så litet saker som möjligt ska hindra oss från att arbeta fullt ut med vad dagen har för handen.Vi behöver gott om disponibelt utrymme för att lösa dagens knäckfrågor, så därför bör de fasta, gamla högarna vara få.

Ju färre saker, dokument, papper, som kan fånga vår uppmärksamhet när vi som minst önskar det, desto mindre är risken att vi distraherar oss bort från den koncentration våra uppgifter kräver.Snarare än att prompt ha en helt tom arbetsyta hela tiden, sträva efter att göra den lättömd. Detta gäller ditt fysiska skrivbord likväl som ditt datorskrivbord.Här kommer åtta tips på hur dina skrivbord blir lättömda.

Gör så här

  1. Ha dina mappar för pågående projekt i hängmappställ istället för i hög. Stället är lätt att flytta undan då du behöver mer utrymme.
  2. Ha en fysisk inkorg som är lätt bortflyttbar istället för hög(ar) av lappar som du och andra lagt på skrivbordet.
  3. Ha din lagringsplats för pappersdokument så inom räckhåll att du inte hellre bara lägger det nyinkomna i en hög så länge.
  4. Digitalisera så mycket papper det bara går, genom att ha en scanner på armlängds avstånd. Släng pappret när du scannat in det, eller lagra det någon annanstans än på skrivbordet. Lagra den inscannade bilden i din mappstruktur på disken.
  5. Ha din att-göra-lista i datorn, t ex i Outlook, Omnifocus eller någon webbtjänst, istället för att skriva postitlappar att lägga runt tangentbordet.
  6. Lägg inga dokument på datorskrivbordet som inte kan raderas vid dagens slut. Lagra dem istället i mappstruktur på disken och använd en filhittarfunktion som Launchy, Spotlight eller Quicksilver.
  7. Om du ändå vill ha högar med papper lättillgängliga, lägg högarna på brickor med handtag. Brickorna lyfter du lätt bort när du inte vill se högarna.
  8. Har du en anslagstavla ovanför skrivbordet, skaffa ett tyg att hänga framför och helt täcka anslagstavlan vid de tillfällen du vill fokusera till fullo.
    Sätt en krok på vardera sidan av anslagstavlan och häng upp tyget på dem.

Mindre distraherad

Om du lätt kan tömma ditt skrivbord (tja, hela din arbetsyta), kommer du att lättare kunna koncentrera dig på de av dina uppgifter som verkligen kräver din obrutna uppmärksamhet.

Du behöver inte dra dig tillbaka till ett konferensrum när du behöver lösa ett komplicerat problem i din ensamhet, utan du är lika fri från distraktioner på din vanliga plats.

Räkna med att du får utstå råa men förhoppningsvis hjärtliga gliringar från kollegor som inte lyckats så väl som du med att få fria arbetsytor. Än.

Hur gör du?

Hur gör du för att snabbt få gott om plats att bre ut dig på när du ska utveckla en idé du fått? Skriv en kommentar och berätta.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.