STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

08 May

Det är lätt


Datum: 2017-05-08 13:34 Kommentarer: 0 st

För oss som vill förfina hur vi arbetar så att vi får smidigare arbetsdagar är det en förmån att det så ofta finns tillfällen då vi kan göra något på ett nytt sätt. Varje dag - ja, rent av flera gånger varje dag - kan vi välja att göra något på ett nytt, mer strukturerat sätt istället för på ett sätt som skapat krångel av något slag för oss.

Börja ofta
Det är därför lätt att börja göra en strukturförändring. Det är också lätt att vi faller tillbaka i gamla vanor - snart därefter eller efter ett långt tag. Lyckligtvis är det också lätt att börja igen med det nya moment vi vill göra till en vana. Det kan vi göra ofta. Ju oftare vi börjar och börjar igen, desto lättare anammar de nya arbetssätt som gör jobbvardagslivet lättare för oss.

Framtiden är svårspådd
För en del av oss är det dock lätt att ge upp när det inte blir som vi tänkt oss. Vi ger upp för att vi blir besvikna eller för att vi drar slutsatsen att vi inte kommer att lyckas i framtiden för att vi inte lyckades nu. Det är förhastat. Dagens fadäs säger inget om hur det kommer att gå imorgon.

Om igen
Låter vi bli att dra en slutsats och istället ändrar momentet vi vill etablera något, förfinar lite, kan vi börja igen. Det är inte säkert att det går bättre den här gången, men vi kan justera och börja igen - varje gång.

Gör så här

  1. Välj en strukturvana du har fallit ur, som du har velat etablera, men som du inte lyckats med riktigt.

  2. Fråga dig när nästa tillfälle är då du har möjlighet att börja med den?

  3. Bestäm dig för att börja med den då.

  4. Gör åtminstone en liten förbättring av momentet, det vill säga, gör denna gång något som är annorlunda än sist, något som du tror kommer att bli enklare.

  5. Hitta på ett sätt att påminna dig då du ska börja igen. Sätt en lapp, ställ in en påminnelse eller gör något annat som uppmärksammar dig att du ska göra på det nya sättet i rätt tillfälle.

Lättare förändrat då vi börjar ofta
Nyttjar du att det är lätt att börja igen ofta, förändrar du lättare dina arbetssätt så att du får en smidigare vardag tidigare än annars. Du övar på att förändra vanor, vilket är en enorm tillgång för den som lever i ett samhälle och tillvaro i stark och snabb utveckling.

Hur gör du?
Vad har du för knep för att lättare etablera en vana du vill anamma? Har du något hjälpmedel som du har nytta av? Dela med dig i en kommentar. 

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.