STRUKTURBLOGGEN


Föregående artikel

Nästa artikel

19 Sep

Den sjuka jobbstressen


Datum: 2016-09-19 16:00 Kommentarer: 0 st

Den 31 mars började Arbetsmiljöverkets (AV) nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö för ett hållbart arbetsliv gälla. Som ett led i att informera om de nya reglerna beskriver de i en film en vardag som jag känner igen från många av de organisationer jag möter i mitt struktörs-arbete.

I samband med detta publicerar AV en vägledning för arbetsgivare och chefer vad vi kan göra för att undvika faktorer som gör oss alla stressade, pressade och sjuka.

Bland annat rekommenderar AV:

  • att du ska veta vilka arbetsuppgifter som ska prioriteras högst
  • att du behöver återhämta dig och koppla bort jobbet när du inte jobbar
  • att du ska veta vilka arbetsuppgifter du har att utföra

Hur du går tillväga rent konkret är vad du bland annat får lära dig i min strukturkurs, som du kan anmäla dig till eller som du kan ta till din organisation.

Kommentera (Inga kommentarer)

Skriv en kommentar

  (för att undvika spam)

Om du väljer att publicera en kommentar så godkänner du även att vi får spara den och dina uppgifter (namn, e-mail, webbadress) samt att vi får visa upp den här på bloggen.

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.