Sidhuvud

Var optimist!

Du som har träffat mig nyligen, har sett att jag på kavajslaget bär ett glänsande märke där det står “Var optimist”.

Optimisten Dalén

Detta är ett märke som framlidne Gustaf Dalén tog fram efter Kreuger-kraschen på trettiotalet. Dalén var en obotlig optimist som ledde AGA i ytterligare 25 år efter att han förlorat synen på bägge ögonen i en explosionsolycka 1912. Han förlorade sin förmögenhet i en kris i början av 20-talet, reste sig och sedan kom Kreuger-kraschen, som han och AGA också klarade sig igenom. Han upplevde att det som hade räddat honom genom alla år var hans optimism.

Han bad därför Sporrong ta fram “Var optimist”-märket, som han bar på rockslaget. I fickan hade han alltid minst ett märke, som han gav till den han tyckte gjort sig förtjänt av det (tolka det hur du vill).

Ett märke kan bli ditt

Jag har burit märket några månader och all den positiva respons jag får från dem som kommenterar det är fantastisk. Liksom Gustaf Dalén, vill jag gärna sprida dessa märken (och detta budskap), så jag har nu tre märken att dela med mig av.

Ett av dem kan bli ditt.

Som du vet finns det inga “gratisluncher”, så jag tänkte så här:

Bland er som under den här veckan tipsar en eller flera personer om strukturtipsmailet Klart!, lottar jag fram tre lyckliga som jag skickar varsitt märke.


Så, i denna veckas Klart!-mail, klicka på “Tipsa en kollega”-länken och fyll i en eller flera adresser till personer som du tror skulle ha glädje av våra strukturtips, så är du med i utlottningen.

Bär “Var optimist”-märket och förgyll din dag av alla leenden du möts av!

David