Sidhuvud

Digitala verktyg för att göra-uppgifter

Utvecklingen i den digitala världen går otroligt fort och alla tips är färskvaror. Just i detta nu är detta mina bästa förslag på digitala verktyg för att göra-uppgifter:

Om du mailar i Outlook

  • Microsoft To-Do - Om du har Microsoft 365. Att göra-uppgifterna ser du också i din telefon i appen Microsoft To-Do. Vill du ha hjälp med att få till strukturen i To-Do, har jag en online-kurs där jag hjälper dig.
  • Outlooks uppgifter-funktion - Om du kör Windows men inte Microsoft 365 (och inte om du har Mac, för uppgifter-funktionen i Outlook för Mac är inte lika smidig som den för Windows, så för dig rekommenderar jag istället Things eller Todoist nedan). Vill du se uppgifterna också i telefonen, finner du dem i påminnelseappen i såväl iOS som i Android om du har lagt till ditt Outlook/Exchange-konto. 

Om du mailar i Mail för Mac

  • Things (Mac/iPhone/iPad) - Lättanvänt och stabilt att göra-listverktyg (dessutom det jag själv använder). Finns också som app till iPhone och iPad.

Om du mailar i Gmail, Lotus Notes eller någon slags webbmailklient

  • Todoist (Android/iPhone/iPad) - Webbtjänst & app med avskalat och enkelt gränssnitt. Har dessutom en plugin till Outlook och till Gmail som ger dig möjlighet att se din att göra-lista bredvid dina mail och din kalender (men synkar inte med Outlook).

Övriga webb-tjänster

  • Asana.com - Smidigt att göra-list-verktyg där det är lätt att driva projekt tillsammans med andra.
  • Trello.com - Om du föredrar att se dina uppgifter som lappar på en whiteboard istället för som en lista. Har också omfattande samarbetsfunktioner.
  • Notion.so - Ett omfattande och kraftfullt verktyg som kan mycket mer än att hantera din att göra-lista. På kort tid har det blivit oerhört populärt.

Online-kurs om bättre struktur

Två händer med målade naglar skriver på en laptop visande ett online-kursutbud

Vill du få hjälp med att förbättra strukturen i jobbet? I online-kursen "Skaffa superstruktur" får du lära dig hur du ökar din effektivitet genom att organisera, fokusera och automatisera.

Jag vill få ett gratis smakprov!

Träna struktur med strukturboken

David Stiernholms pocketbok Klart! på ett japanskt, blått tyg. Boken är vit med röd och svart text.

Min bok Klart! - Bli superstrukturerad på 31 dagar är ett träningsprogram med praktiska övningar och konkreta exempel som hjälper dig etablera bättre struktur i jobbet.

Jag vill beställa strukturboken