Sidhuvud

Målmedveten - prioritera rätt och säg nej med gott samvete

Varje dag ställs vi inför en oändlig mängd val. Vi prioriterar, väljer och väljer bort: Vilket mail ska jag svara på? Vem ska jag ringa? Vilka bränder måste släckas först?

Prioritering är en knepig sak som ofta skapar stress på jobbet. Alltför ofta väljer vi den uppgift som är mest bråttom, på bekostnad av de som kanske inte är lika akuta, men oerhört mycket viktigare. Hela tiden är vi dessutom medvetna om att det finns en gräns för hur mycket vi hinner göra på en dag, en vecka och ett år. Det känns svårt att säga nej och jobbstressen är aldrig långt borta. Det blir ett tröttsamt liv.

I Målmedveten reder David Stiernholm ut skillnaden mellan bråttom och viktigt. När denna distinktion är gjord är det lättare att formulera konkreta och lättillgängliga mål i vardagen. Då målen väl är satta är det sedan möjligt att prioritera på basis av annat än brådska. På så sätt slipper du ständig stress på jobbet och att arbeta tätt inpå deadline, med andan i halsen.

Du lär dig frigöra tid till det som faktiskt är viktigt och känner att du äger din egen planering vilket i sin tur ger dig både energi och överblick över vardagen.

David Stiernholm är Sveriges ende struktör och arbetar efter mottot: allting kan göras enklare. Med en mix av humor, konkreta tips och nya tankesätt är han en populär föreläsare för verksamheter inom såväl privat som offentlig sektor.

Så här beställer du prioriteringsboken

Målmedveten - prioritera rätt och säg nej med gott samvete är utgiven på Roos & Tegnér förlag. Priset är 210 kr ex moms (fri frakt).

Köp boken här.

Boken säljs också hos Adlibris och Bokus.