Blogg / Kategorier / Mål

22 Dec

Gör ett avstamp!


Datum: 2010-12-22 10:26 Kommentarer: 0 st

Vi närmar oss ett av de där tillfällena under året då de flesta utav oss tar en längre, sammanhängande ledighet. Det skulle kunna vara sommarledigheten, men just nu är det julledigheten.

Under de här ledigheterna, faller det sig naturligt att ...

01 Oct

Gör det lätt att bocka av


Datum: 2010-10-01 13:12 Kommentarer: 0 st

Vi som gör vårt bästa att vara strukturerade, gör det för att vi vill ta oss framåt; vi vill ha en framåtskridande rörelse i vårt liv, i vår karriär eller i vår verksamhet.

Hur detta “framåt” ser ut, är olika för oss alla, men det gemensamma är att vi bestämmer oss för att åstadkomma någonting och sedan arbetar vi så smidigt som möjligt för att lyckas.

Därför behöver vi dels se ...

30 Aug

Bränn dina mål!


Datum: 2010-08-30 08:59 Kommentarer: 0 st

För ett par veckor sedan föreläste jag på KY-Akademiens vid Studium reklam- och marknadsföringsutbildning här i Göteborg. Ämnet var “Vision och mål (och hur det egentligen funkar i vardagen)”, om hur man kan göra för att sätta upp en långsiktig vision för sig själv eller sin verksamhet och bryta ner den i kortare, mer detaljerade delmål (och framförallt om vikten därav).

I slutet av halvdagen fick var och en ...

21 Apr

Mät och du etablerar lättare en ny vana


Datum: 2010-04-21 18:07 Kommentarer: 0 st

Har du, liksom jag, då och då försökt etablera någon ny vana och haft vissa problem med att lyckas med det? Kanske har det handlat om ett nytt arbetssätt för att förbättra din personliga struktur.

Du har gjort på det nya sättet ett tag, men kommit av dig och börjat köra i gamla hjulspår igen. Ibland ...

12 Feb

Ser du inte kurvorna för alla diagram?


Datum: 2010-02-12 11:07 Kommentarer: 0 st

Välj ett ord, vilket som helst, och säg det högt för dig själv om och om igen. Efter ett tag blir det mer ett ljud än ett ord och det tappar sin betydelse.

Jag har upplevt en liknande effekt på ett och annat ledningsmöte. Det har kanske varit det tionde lednings-mötet för året och när vi strax efter lunch kommit till diagrammet över hur det åttonde nyckeltalet utvecklar sig, är det plötsligt ...

11 Dec

Att se sina framsteg som en simbassäng


Datum: 2009-12-11 10:16 Kommentarer: 1 st

Också i höst har jag haft uppdrag för Drivhusets Spira Företag-projekt, där 10 tämligen nystartade företag får hjälp att bygga verksamheten under sex månader.

Min roll var att tidigt i projektet föreläsa och hålla workshop om hur man formulerar en långsiktig vision och hur man bryter ner den i mer konkreta mål och milstolpar att vägledas av i vardagen. Någon månad senare träffade jag varje företagare på tu man hand för att hjälpa dem med deras specifika frågeställningar när det gäller att ta företaget dit man vill så enkelt som möjligt.

När jag träffade ...

30 Oct

Behöver en vision vara luddig?


Datum: 2009-10-30 16:25 Kommentarer: 0 st

När jag håller strategiworkshop med styrelser, händer det att det blir en trätofråga hur konkret visionen får vara. Det kan hända att någon säger att “Ja, om tio år så är det på det här och det här sättet.”, varpå någon annan protesterar: “Nej, men det är ingen vision! Det är alldeles för tydligt och mätbart, det är ett mål.”

Det här har fått mig att fundera den senaste tiden. Är det verkligen sant att en vision behöver vara luddig för att vara en vision? Finns det en risk med att visionen är konkret?

07 Oct

Hur du får verksamheten att klinga


Datum: 2009-10-07 10:48 Kommentarer: 0 st

Vi kan vara väldigt effektiva som individer, men för att lyckas ta företaget dit vi vill, behöver vårt goda, strukturerade arbetssätt hänga ihop med verksamhetens övergripande struktur. Den kan uttryckas i ledningsprocessens nulägesanalys, affärsidé, vision, strategi, mål, handlingsplaner, processer och resultat.

I en verksamhet är det lätt att man jobbar med varje av dessa delar för sig. I själva verket behöver de verkligen hänga samman. Rätt använda, är dessa verktyg kraftfulla medel för att ta din verksamhet dit du vill, på ett smidigt och metodiskt sätt.

19 Aug

Vad struktur är och vad egentligen vitsen är med det


Datum: 2009-08-19 22:45 Kommentarer: 0 st

Välkommen till det första i en serie strukturtips från Stiernholm Consulting.

Jag, David Stiernholm, är alltså struktör, vilket innebär att jag skapar struktur och systematik i verksamheter och för individer. Men, varför struktur? Vad är nyttan med god struktur? Är det inte väldigt fyrkantigt och begränsande?

Som jag ser det, tvärt om.

Sida 4 av totalt 4 sidor ‹ First  < 2 3 4

På stiernholm.com använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.